Запорізький національний університет

Офіційний сайт Нова версія
/ Головна сторінка ЗНУ / Університет / Факультети / Економічний факультет / Освітні програми / Управління фінансово-економічною безпекою (магістратура)  

Управління фінансово-економічною безпекою (магістратура)

Підготовка магістрів з Управління фінансово-економічною безпекою відбувається на економічному факультеті ЗНУ

Розв’язання проблеми організації безпеки підприємств у нашій державі відповідно до сучасних вимог та міжнародних стандартів потребує не лише вирішення організаційно-правових питань на всіх рівнях, а й забезпечення цих підприємств висококваліфікованими фахівцями з фінансово-економічної безпеки.
В умовах сьогодення організація безпеки підприємств охоплює, перш за все, площину управлінських, фінансово-економічних, правових відносин та інтересів і вимагає від фахівців певних знань з управління, економіки, права.
На навчання за магістерською програмою «Управління фінансово-економічною безпекою» приймаються громадяни України, які мають базову (рівень бакалавра за напрямами підготовки «Економіка та підприємництво», «Менеджмент», «Право», «Інформаційна безпека») або повну вищу освіту (рівень спеціаліста, магістра чи вища освіта, здобута до запровадження в Україні ступеневої вищої освіти, незалежно від спеціальності).

Магістр з управління фінансово-економічною безпекою – це фахівець вищої ланки управління, який вміє:

  • розробляти стратегію безпеки підприємства та його підрозділів, створювати програму розвитку підприємства;
  • формувати колективи та забезпечувати їх ефективне функціонування, використовуючи неформальні методи управління, попереджувати конфліктні ситуації;
  • створювати та контролювати діяльність операційної системи управління виробництвом, маркетингом, забезпечувати безпеку в цих системах;
  • розробляти плани та програми забезпечення безпеки в різних видах діяльності та здійснювати оперативне прикриття в даних системах;
  • разом з іншими фахівцями готувати необхідні розрахунки, аналізи та економічні обґрунтування розроблених проектів, ідей та планів діяльності компанії та її безпеки.

Відповідно до Національного класифікатора професій та затвердженого галузевого стандарту вищої освіти зі спеціальності 8.000015 «Управління фінансово-економічною безпекою» випускники програми можуть займати такі посади:

  • професіонал з фінансово-економічної безпеки,
  • професіонал з корпоративного управління,
  • відповідальний працівник банку (філії банку, іншої фінансової установи),
  • експерт із зовнішньоекономічних питань,
  • економічний радник,
  • консультант з економічних питань,
  • фахівець з фінансово-економічної безпеки,
  • фахівець з організації майнової та особистої безпеки тощо.

Також випускники магістерської програми «Управління фінансово-економічною безпекою» мають право займати посади керівника, директора, його заступника, керівника філії, іншого структурного підрозділу - суб’єкта охоронної діяльності, працювати на відповідних посадах в підрозділах безпеки банків та фінансових установ України.
ЗНУ єдиний в регіоні ВНЗ, що здійснює підготовку
професіоналів з фінансово-економічної безпеки.

14.10.2013 17:26
Календар подій

Це цікаво:

Радио Університет Студентський портал Пороги

© 2012 ЗНУ Запорізький національний університет, 69600, м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66, тел./факс +38 (061)228-75-08
Адреса електронної пошти веб-майстра webmaster@znu.edu.ua