Випускник отримує знання нормативно-технічної документації, що регулює його діяльність, правові та організаційні питання охорони праці, санітарії, гігієни; організації роботи підприємств ресторанного господарства та виробництва; методи формування якості готової продукції та сировини; знання основ менеджменту підприємства ресторанного господарства.
Фахівець цієї спеціальності вміє керувати виробничо-господарською діяльністю підприємства; спрямовувати її на забезпечення високої якості приготування страв та високого рівня обслуговування; організовувати постачання підприємства сировиною, забезпечувати належний рівень ефективності виробництва, впроваджувати нові технології; створювати умови для прибуткової діяльності підприємства в конкурентному середовищі; організовувати планування, облік, звітність підприємства, складати технологічну документацію з приготування страв; організовувати і проводити контроль якості страв.
Може обіймати посаду: технолога, адміністратора, начальника цеху малих виробництв, завідувача виробництвом, шеф-кухаря, техніка-лаборанта, метрдотеля, інструктора виробничого навчання.