Запорізький національний університет

Офіційний сайт Нова версія
/ Головна сторінка ЗНУ / Університет / Факультети / Факультет фізичного виховання / Освітні програми / Здоров’я людини  

Здоров’я людини

Навчання за напрямом «Здоров’я людини» надається факультетом Фізичного виховання ЗНУ

Базова кафедра – здоров’я людини та фізичної реабілітації.

тел: (061) 228-75-53

Фізична реабілітація посідає чільне місце в суспільстві і використовується з метою комплексного відновлення фізичного здоров'я і працездатності хворих та інвалідів. Для повного освоєння студентами кваліфікації фахівця з фізичної реабілітації передбачено вивчення фундаментальних і спеціальних дисциплін, таких як основи фізичної реабілітації, оздоровче плавання і гідрокінезотерапія, спортивна медицина, психологія здоров'я, основи оздоровчого харчування, фізична реабілітація при захворюваннях внутрішніх органів, нервової системи, пошкодженнях і травмах опорно-рухового апарату. Придбані професійні навички закріплюються під час проходження ознайомчої, навчальної та виробничої практики на базі Запорізької обласної клінічної лікарні, Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії, центрах реабілітації дітей з обмеженими можливостями, школах-інтернатах, санаторно-курортних закладах, спортивних товариствах.



На кафедрі здійснюється підготовка за професійними спрямуваннями та освітньо-кваліфікаційними рівнями зі спеціальності: 227 «ФІЗИЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ»

  • Бакалавр: денна форма навчання – 4 роки; заочна форма навчання – 4 роки

  • Спеціаліст: денна форма навчання – 1 рік; заочна форма навчання – 1 рік

  • Магістр: денна форма навчання – 1,5 року; заочна форма навчання – 1,5 року



Кваліфікація - 3226 «Фахівець з фізичної реабілітації»

Випускники спеціальності «фізична реабілітація» готуються для роботи в якості фахівців з фізичної реабілітації в державних і громадських установах фізичної культури і спорту, фізкультурно-спортивних комплексах, оздоровчо-спортивних та реабілітаційних центрах, спеціалізованих середніх і вищих навчальних закладах, школах-інтернатах, в системі санаторно-курортної реабілітації.

Отримана кваліфікація дає можливість займати посади: фахівець з фізичної реабілітації лікувально-профілактичних установ; інструктор лікувально-фізичної культури; масажист спортивних команд, фітнес-центрів, оздоровчих і лікувально-реабілітаційних установ; методист з фізичної культури; інструктор-методист тренажерного комплексу; викладач ВУЗу в установах професійної освіти; керівні посади в закладах реабілітаційного напрямку.



У 2016 році кафедра здоров’я людини та фізичної реабілітації здійснює набір абітурієнтів зі спеціальності: 014 «СЕРЕДНЯ ОСВІТА» ‒ напрям підготовки «Здоров’я людини»

  • Бакалавр: денна форма навчання – 4 роки; заочна форма навчання – 4 роки

Кваліфікація - 2340 «Вчитель-реабілітолог»

Випускники напряму підготовки «здоров’я людини» готуються для роботи в якості вчителів в галузі інклюзивної освіти, вчителів-валеологів у загальноосвітніх та спеціальних освітніх установах, школах-інтернатах для дітей з дефектами розвитку, дитячих будинках-інтернатах, дитячих садах корекційного типу, спеціалізованих спортивних установах, фізкультурно-оздоровчих і реабілітаційних центрах.



Освітній рівень «бакалавр» напряму підготовки «Здоров’я людини» (на основі середньої спеціальної освіти)отримує кваліфікацію:

  • 3475 «Фітнес-тренер» дозвілля та/або

  • 3226 «Фахівець з фізичної реабілітації»

Залежно від характеру роботи фахівець з фізичної реабілітації/фітнес-тренер займається такими видами діяльності: освіта у сфері спорту та відпочинку; оздоровча підтримка різних категорій населення (організація дозвілля, різних видів відпочинку та розваг, діяльність спортивних клубів та фітнес-центрів), реабілітаційна діяльність (робота з дітьми та дорослими з особливими потребами у відновленні  функціонального стану, працездатності, рухових функцій засобами фізичної реабілітації та масажу).



Якщо Ви маєте щире серце, Вам не байдужа доля людей, які позбавлені радості нормального спілкування, і Ви маєте бажання допомогти їм на професійному рівні, ця спеціальність саме для Вас!

 

08.07.2013 14:29
Календар подій

Це цікаво:

Радио Університет Студентський портал Пороги

© 2012 ЗНУ Запорізький національний університет, 69600, м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66, тел./факс +38 (061)228-75-08
Адреса електронної пошти веб-майстра webmaster@znu.edu.ua