Запорізький національний університет

Офіційний сайт Нова версія
/ Головна сторінка ЗНУ / Університет / Факультети / Факультет іноземної філології / Освітні програми / Англійська мова та література  

Англійська мова та література

Перелік дисциплін, які вивчаються

Підготовка фахівців за професійним спрямуванням   “Англійська мова та література” проводиться  з  1986 року. Випускники отримують кваліфікації: “Бакалавр філології. Викладач англійської мови та літератури”, “Філолог. Викладач англійської мови та літератури, викладач другої іноземної мови”, “Магістр філології. Викладач англійської мови та літератури у вищих навчальних закладах, викладач другої іноземної мови”.
Студенти, що навчаються за професійним спрямуванням “Англійська мова та література”, обирають другу іноземну мову з трьох іноземних мов: німецьку, французьку або іспанську. В залежності від обраних двох мов, студентам пропонується вивчення  на вибір третьої мови . Крім цього, для студентів за професійним спрямуванням “Англійська мова та література” на філологічному напрямі підготовки викладаються такі спеціальні курси: “Лінгвокраїнознавство”, “Соціолінгвістика”, “Методика викладання у вищій школі”, “Сучасні напрямки розвитку лінгвістики”, “Реґіональне варіювання мови”  Актуальні проблеми вивчення історії зарубіжної літератури”, “Лінгвокультурологія та лінгвокогнітологія”, “Символи культури в оригіналі та перекладі художнього тексту”, “Лексичні проблеми перекладу”, “Інноваційні технології в перекладі”, “Традиції та інновації в сучасній англійській лексикографії”, “Діалектологія англійської мови”.
Студенти за професійним спрямуванням “Англійська мова та література” під час навчання проходять практику з основної та другої іноземної мови у середніх та вищих навчальних закладах міста. Беруть участь у супроводі та перекладі іноземних делегацій. Це професійне спрямування користується широким попитом. Випускники мають змогу обіймати посади деканів, завідуючих кафедр, завідуючих відділами народної освіти, директорів і завучів шкіл, викладачів навчальних закладів І –ІV рівня акредитації, перекладачів, редакторів видань, менеджерів, референтів, співробітників засобів масової інформації, або будь-які інші посади, що потребують глибоких знань кількох іноземних мов як у нашій країні, так і за кордоном. 

08.07.2013 14:29
Календар подій

Це цікаво:

Радио Університет Студентський портал Пороги

© 2012 ЗНУ Запорізький національний університет, 69600, м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66, тел./факс +38 (061)228-75-08
Адреса електронної пошти веб-майстра webmaster@znu.edu.ua